counter easy hit
شرکت راه‌آهن

مدیرعامل راه‌آهن خواستار تعلیق عضویت رژیم صهیونیستی در UIC RAME شد

مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در نشست سی و سومین مجمع منطقه‌ای راه‌آهن‌های خاورمیانه (UIC RAME)  با اشاره به تصمیم سیاسی گذشته این مجمع در تعلیق روسیه به دلیل جنگ با اوکراین، خواستار تعلیق رژیم صهیونیستی از عضویت در رام به جهت جنایت انجام شده در فلسطین، غزه و رفح شد.

به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز، سی و سومین مجمع منطقه‌­ای راه‌آهن‌های خاورمیانه (UIC RAME) با حضور دکتر سید میعاد صالحی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌طور برخط و از طریق ویدئو کنفرانس مورخ ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ برگزار شد.

در این نشست که به میزبانی کشور اردن برگزار شده بود، ویسی کورت، رئیس جلسه، داون، مدیر اجرایی UIC به همراه دیگر اعضای مجمع UIC و راه ­آهن­‌های خاورمیانه نیز حضور داشتند و گزارشی از آخرین برنامه‌ها و اقدامات خود به حاضرین ارایه کردند.

سیدمیعاد صالحی در این نشست، اظهار کرد: همانطور که می­‌دانید هر چند شهادت رئیس جمهور عزیزمان و وزیر محترم امور خارجه و هیئت همراهشان قلب­مان را سخت جریحه دار کرده و ما همچنان سوگواریم؛ اما در راستای تاکید مقام معظم رهبری بر عدم ایجاد وقفه در امور اجرایی و مدیریتی کشور، قطار همت‌مان را در مسیر توسعه ریلی پرشتاب­‌تر از گذشته سوق می­‌دهیم و پروژه‌­های ریلی را با عزمی جزم­تر به سوی تکمیل پیش خواهیم برد.

معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: مصداق این مدعا، میزبانی پانزدهمین اجلاس رؤسای راه­‌آهن‌های کشورهای عضو اکو در تاریخ ۲۰ می ۲۰۲۴ است که به‌رغم تقارن با اندوه بزرگ‌مان، آن را با حضور و مشارکت مقامات ارشد راه‌آهن‌های ازبکستان، ترکمنستان، ترکیه، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، و آذربایجان در تهران برگزار کردیم و تقریبا در همان بازه زمانی، یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی حمل‌ونقل ریلی از تاریخ ۱۸ الی ۲۱ می ۲۰۲۴ با حضور فعالان صنعت حمل‌ونقل ریلی در تهران برپا شد.

 وی تصریح کرد: از این فرصت استفاده کرده جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و غزه و رفح را محکوم می­‌کنم و از همه مجامع بین‌­المللی از جمله اجلاس رامه انتظار داریم که این جنایات را محکوم کنند تا این جنایات  هر چه سریع‌تر متوقف شوند.

صالحی تاکید کرد: همچنین با توجه به اتفاقی که در سال گذشته در جریان جنگ روسیه با اوکراین رخ داد و عضویت راه­‌آهن روسیه در UIC به حالت تعلیق درآمد؛ پیشنهاد می­‌شود که در فرایندی مشابه عضویت راه‌­آهن رژیم صهیونیستی در UIC  و منطقه خاورمیانه به حالت تعلیق درآید.

مدیرعامل راه‌آهن، همچنین با اشاره به اهم فعالیت‌های راه‌آهن طی یکسال گذشته، اظهار کرد: خوشبختانه طی سال گذشته، توانستیم رکورد ۱۰۰ ساله خود را در زمینه حمل و نقل مسافر نیز جابه جا کنیم و از مرز ۳۱ میلیون مسافر در سال بگذریم. تلاش ما بر آن است تا در سه سال آتی نیز این میزان را به ۴۰ میلیون ارتقاء دهیم و از این رهگذر در کاهش آلودگی محیط زیست نقش مؤثری ایفا کنیم.

وی عنوان کرد: در این راستا مسئله ایمنی، همواره در راس امور مهم ریلی بوده و هست. ارتقاء سیستم ترمز قطارها، اعزام قطارهای کامل و نصب دوربین‌های لکوموتیوهای باری، سه اقدام اساسی انجام‌شده در حوزه ایمنی راه‌آهن  در سال گذشته بوده است.

صالحی تصریح کرد: این اقدامات کاهش ۱۲ درصدی حوادث ریلی را در سال گذشته در مقایسه با سال­‌های پیش­تر از آن به دنبال داشت که به همین جهت، بار مسئولیت ما در این زمینه سنگین‌­تر شده و تدابیر بیش­تری نیز خواهیم جست تا رکورد حمل ایمن بار و مسافر هر دو افزایش یابد.

مدیرعامل ضمن برشمردن برخی از اهداف راه‌آهن در سال جاری، تاکید کرد: علاوه بر ارتقای روابط با همسایگان­ و کشورهای دوست، از دیگر اهداف؛ فعال‌­سازی کریدورهای عبوری از کشورمان، تسهیل عملیات عبور مرزی و تقویت مراکز لجستیکی و پایانه‌های مرزی است که در بطن خود افزایش ظرفیت ترانزیت و حمل و نقل بین المللی را به همراه خواهد داشت.

وی افزود: ضمناً عملیاتی کردن و احیای مسیر جاده ابریشم سنتی از طریق ریل و راه اندازی قطارهای برنامه‌­ای از چین به ایران و چین به اروپا از مسیر ایران در کریدور جنوبی تمام ریلی راه ابریشم، در دستور کار ما قرار دارد.

صالحی تاکید کرد: در مورد وضعیت پیشرفت راه‌­آهن جمهوری اسلامی ایران در زمینه زیربنای ریلی، ناوگان و حمل و نقل، در گزارش کشوری، اطلاعات تکمیلی به‌طور مبسوط ارائه خواهد شد.

گفتنی است؛ سی و سومین مجمع منطقه­‌ای راه‌آهن‌های خاورمیانه در بحر المیت به میزبانی کشور اردن با حضور اعضای مجمع به طور حضوری و همچنین برخط و از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در این نشست، موضوعاتی نظیر گزارشی از فعالیت‌ها و رویدادهای UIC، وضعیت عضویت‌ها، دوره‌های آموزشی و سمینارهای مرکز آموزش راه‌آهن‌های خاورمیانه UIC شامل؛ دوره تعمیر و نگهداری ریلی در حوزه تغییرات اقلیمی و اطلاعاتی درباره وضعیت پروژه‌های جاری از جمله خطرات هیدروژنی، ملزومات عملیاتی سیستم‌های گرمایش، تهویه هوا و تهویه مطبوع، شرایط بد آب و هوایی، توسعه شبکه کارشناسی امنیت خاورمیانه و کارگروه ایمنی در منطقه خاورمیانه ارایه شد.

از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست، می‌توان به پیشنهاد انجام پروژه‌های جدید، ایجاد قطب صلاحیت منطقه‌ای (RCH) برای خاورمیانه و دریافت پیشنهاد اعضا برای تعیین بودجه این مجمع در سال ۲۰۲۵ اشاره کرد.

بیشتـر بخـوانید:

دکمه بازگشت به بالا