به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز؛ انجام سفرهای عجیب و حتی طولانی یکی از بزرگترین رویاهای هر انسانی به شمار می آید. شاید به همین دلیل باشد که خلق رمان هایی چون دور دنیا در هشتاد روز یا سفرهای مارکوپولو برای همه ما جذاب به نظر می رسد.
در گذشته، سفر با اماکنی چون آمریکا یا استرالیا به عنوان دور افتاده ترین خشکی های زمین، از جذابیت های فراوانی برای مردم در نقاط مختلف جهان برخوردار بودند. اما امروزه بسیاری از این سفرها را می توان به سادگی و تهیه یک بلیط انجام داد.
طولانی ترین سفر ریلی جهان
سفر با قطار به دلیل عبور از مناظر طبیعی، برخورداری از ایمنی بالا و هزینه بسیار پایین تر در قیاس با سفرهای هوایی، یکی از پر مخاطب ترین انواع سفرها در جهان محسوب می شوند. حال اگر قرار باشد در این سفر از مرزهای چندین کشور عبور کرده و با مردم، فرهنگ، آدب و رسوم، پوشش و … آنها آشنا شوید، سفر ریلی شما حتما جذابتر خواهد شد.
در این بخش از مجموعه گزارش های مربوط به گردشگری ریلی، سری به طولانی ترین سفر ریلی جهان زده ایم؛ سفری که انجام آن ۲۱ روز به طول انجامیده و از قلب اروپا تا جنوب شرق آُسیا ادامه خواهد داشت. این سفر ریلی مهیج از پرتغال آغاز شده و پس از عبور از ۱۳ کشور و سیر ۱۱۶۵۴ مایل به سنگاپور می رسد.
نقطه آغازین طولانی ترین تور ریلی جهان از شهر لیسبون پاستخت پرتغال اغاز می شود. قطار سپس به سمت شهر باسکیو در ایپانیا حرکت کرده و پس از عبور از فرانسه، نهایتا راهی کشورهای روسیه، چین، ویتنام و تایلند خواهد شد تا نهایتا در مقصد نهایی خود یعنی سنگاپور توقف نمایید.
در این مسیر طولانی، شهرهای بزرگ و مشمهور جهان همچون پاریس، مسکو، پکن و بانکوک قرار دارند که می توانید در زمان توقف قطار، این شهرها را از نزدیک مشاهده نمایید. طولانی ترین بخش سفر نیز مربوط به مسیر بین پاریس تا مسکو است که سیر آن به حدود ۴۰ ساعت زمان نیاز دارد. برای سیر ۱۱ ایستگاه این قطار نیازمند درج ویزای ۷ کشور در گذرنامه خود دارید تا بتوانید این این شهرها عبور نمایید.
شاید باور کردنی نباشد، اما قیمت بلیط این قطار گردشگری تنها ۱۳۵۰ دلار بوده که تنها برابر یا قیمت پرواز پرتغال تا سنگاپور است. با اینحال، ۲۱ روز سفر زمینی و اخذ ۷ ویزا برای سفر، نیازمند برنامه ریزی نسبتا طولانی مدتی برای یک سفر است که البته در صورتیکه فرصت انجام آن را دارید، بسیار پیشنهاد اقتصادی و جذابی به حساب می آید.
البته این مبلغ شامل برخی بخش ها همچون مسیر ویتنام تا کامبوج و مالزی تا سنگاپور می شود که به دلیل عدم اتصال ریلی میان این مقاصد، مسافرین مجبور به استفاده از کشتی یا اتوبوس و انجام سفر به شکل ترکیبی خواهند بود. مسیر افتتاح شده اخیر میان لائوس و چین نیز تا حد زیادی به تسهیل این سفر در بخش چین کمک کرده است. از سوی دیگر، پیش بینی می شود سیل عظیم مسافرین و گردشگران برای دیدن این کشورها آن هم در قالب یک سفر واحد، طی ماه های آتی به کشورهای مسیر همچون لائوس نیز سفر کنند که با توجه به فقر گسترده در این کشور، می توان انتظار ورود درآمدهای ارزی چشمگیر و بهبود وضعیت معیشتی را داشت.
هرچند پیشتر، تور ریلی بین لندن و سنگاپوررکورددار طولانی ترین سفر ریلی جهان بود، اما تور پرتغال – سنگاپور موفق به شکستن این رکورد شده و اقدام مهمی برای توسعه صنعت گردشگری ریلی در بخش مسافری به حساب می آید.
توسعه پایدار با اتکا به کریدورهای ریلی مسافری
نکته مهم دیگری که در خصوص قطار گردشگری پرتغال – سنگاپور باید به آن پرداخت اینکه این نوع قطارها در حقیقت نوعی کریدور ریلی برای بخش مسافری را شکل داده اند. اگرچه در موضوع حمل و نقل ریلی، هرگاه سخن از کریدورها به میان می آید، معمولا منظورمان کریدورهای باری هستند، اما راه اندازی قطارهای گردشگری عبوری از چند کشور آن هم در دو قاره، نشانگر تلاش راه آهن ها برای تسری مفهوم و اقتصاد ریل محور به سمت بخش مسافری است.
چنین اقدامی، نه تنها به سود راه آهن ها، توسعه شبکه ریلی و درآمدهای ارزی آنها خواهد بود، بلکه همانطور که گفته شد، اقتصاد کشورهای مسیر به ویژه اقتصاد کشورهای شعیفی چون لائوس یا کامبوج را نیز تا حد زیادی تقویت کرده و منجر به تقویت عدالت اقتصادی آن هم در بُعد جهانی خواهد شد.