counter easy hit
مناطق راه‌آهن

استاندار اردبیل:

۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل راه‌آهن اردبیل نیاز است

استاندار اردبیل گفت: ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل راه‌آهن اردبیل – میانه نیاز است و برای جذب اعتبارات لازم و تکمیل پروژه تلاش می‌شود.

به گزارش ریل ایران به نقل از ایرنا، مسعود امامی یگانه، در نشست شورای اداری استان اردبیل که با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل برگزار شد ، اظهار کرد: پروژه راه‌آهن اردبیل جزو پروژه‌های شاخص و مطالبات اصلی مردم استان است که عملیات اجرایی آن از سال ۸۴ آغاز شده و پیش‌تر در زمینه احداث آن هم وعده وعیدهایی داده شده بود.

مقام عالی دولت در استان اردبیل با اشاره به این که ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژه راه‌آهن اردبیل – میانه نیاز است ، ادامه داد: یکی از دغدغه‌های ما این است که در روند اجرای پروژه وقفه‌ای ایجاد نشود و بر همین اساس تلاش می‌کنیم قبل از پایان امسال حتما اعتباری برای آن جذب کنیم.

امامی یگانه افزود: ۹ هزار میلیارد ریالی که برای سال جاری اختصاص داده شده بود به طور کامل پرداخت شده است ، چهار هزار میلیارد ریال هم سازمان برنامه و بودجه از طریق فاینانس به بانک ملی داده است که بانک باید پرداخت می‌کرد که از این میزان نیز ۱۳ هزار میلیارد ریال برای پروژه هزینه شده است.

استاندار اردبیل گفت: از وزیر راه و شهرسازی دعوت شد تا سفری به این استان با محوریت پروژه راه‌آهن اردبیل داشته باشد و در جریان آن تصمیم گرفته شد سه هزار میلیارد ریال قبل از عید به آن اختصاص داده شود و مابقی مبلغ هم از محل اعتبارات سال ۱۴۰۴ از طریق سازمان برنامه و بودجه به میزان ۲۰ هزار میلیارد ریال تامین خواهد شد.

وی تصریح کرد: در این زمینه تاکید بر این بود که این مبلغ تا اواخر فروردین ماه سال آینده واریز شود و تلاش دولت بر این است تا پروژه راه‌آهن اردبیل – میانه به عنوان پروژه پیشران ملی در اولین فرصت به بهره‌برداری برسد.

استاندار اردبیل ولادت امام حسین (ع) و روز پاسدار را به سبزپوشان سپاه تبریک گفت و افزود: امیدواریم بتوانیم با تلاش جمعی و حمایت حضرتعالی ادامه دهنده راه شهدا و عمل کننده به آرمان‌های امام راحل و شهدای گرانقدر باشیم.

امامی یگانه همچنین با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داد: امسال برنامه‌هایی در حوزه‌های مختلف تدارک دیده شده و دستگاه‌های اجرایی استان در حوزه‌های مختلف خدمات متنوعی به برکت خون شهدا به مردم این استان ارائه خواهند کرد.

استاندار اردبیل تصریح کرد: در دهه فجر امسال ۵۰۴ پروژه عمرانی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان در مناطق مختلف استان کلنگ‌زنی یا افتتاح می‌شود ، ۷۳ طرح اقتصادی در حوزه‌های کشاورزی ، صنعت و معدن ، گردشگری و خدمات با اشتغال بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر و سرمایه‌گذاری پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی به بهره‌برداری رسیده یا عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.

امامی یگانه افزود: در مجموع بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یعنی حدود ۱۵.۵ همت در این ایام در اقصی نقاط استان اردبیل در قالب پروژه‌های عمرانی ، شهری ، تامین زیرساخت‌ها ، حوزه‌های ارتباطات ، محورهای مواصلاتی ، توسعه مراکز آموزشی و دانشگاهی ، توسعه مدارس ، توسعه واحدهای اداری ، توسعه مراکز درمانی و اورژانس، شبکه‌های آبیاری و بخش‌های مختلف تقدیم مردم شریف این استان خواهد شد.

مقام عالی دولت در استان اردبیل عمده‌ترین دغدغه رییس‌جمهور به استانداران را تاکید روی سرمایه‌گذاری ، حمایت از سرمایه‌گذاری و تسهیل در فرایند سرمایه‌گذاری دانست و گفت: در این استان به تمام دستگاه‌های اجرایی تاکید شده و فضای استان فضای همدلی است و مجموعه قضایی ، دستگاه‌های امنیتی ، دستگاه‌های اجرایی ، بخش خصوصی ، اصناف و اتاق بازرگانی همه در کنار هم هستند ولی همچنان در پیچ و خم فرایند سرمایه‌گذاری مشکل داریم و استانداری اردبیل تکریم سرمایه‌گذاران را نقشه راه کلید واژه سرمایه‌گذاری آسان در استان اردبیل قرار داده است.

وی ادامه داد: استان اردبیل ظرفیت‌های گردشگری و کشاورزی زیادی دارد ، هم‌اکنون ۵۰۰ طرح گردشگری در این استان در حال اجرا است ، در حوزه کشاورزی هم یک هزار طرح در حال اجرا است ، تولید و استفاده از فرآورده‌های محصولات کشاورزی و رونق صنایع تبدیلی جزو دغدغه‌های جدی ما است که تحقق آن با رویکرد افزایش یک میلیون تنی محصولات کشاورزی و باغی و بهره‌برداری از پایاب سدهای استان دنبال خواهد شد.

پروژه راه‌آهن میانه – اردبیل به طول ۱۷۵ کیلومتر و با هفت ایستگاه، ظرفیت جابه‌جایی ۶۰۰ هزار مسافر و ۲.۵ میلیون تن بار در سال اول بهره‌برداری را دارد. این ظرفیت در سال بیستم بهره‌برداری برای مسافر به ۱.۵ میلیون نفر و در بخش بار به ۴ میلیون تن می‌رسد.

این پروژه ریلی با داشتن ۴۰ درصد تپه ماهور، ۴۰ درصد دشت و ۲۰ درصد مسیر کوهستانی سخت، در فاز نخست نیازمند ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

سرعت قطار مسافری در این مسیر ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و سرعت قطار باری ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت پیش‌بینی شده است.

تکمیل و بهره‌برداری این پروژه علاوه بر تسهیل جابه جایی مسافران و بار در این مسیر، کاهش مصرف سوخت و تصادفات جاده ای و ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی منطقه را به همراه خواهد داشت.

بیشتـر بخـوانید:

دکمه بازگشت به بالا