رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت: ایستگاههای مترو بهعنوان زیرساختهای مقاوم شهری، قابلیت تبدیل شدن به پناهگاههای اضطراری در زمان بحرانهای طبیعی و تهدیدهای امنیتی را دارند و میتوان با اندکی تغییر کاربری، از این فضاها به صورت موثر بهرهبرداری کرد.
به گزارش ریل ایران به نقل از ایرنا، پیشتر از سوی مدیریت شهری اعلام شد که در زمان حملات هوایی دشمن مردم از مترو بعنوان پناهگاه امن استفاده کنند و حال آنکه این ایستگاهها برغم ایمنی بالا اما فاقد دسترسی به شرایط مناسب خدماتی از قبیل سرویس بهداشتی و امکان دسترسی به آب هستند.
مهدی بابایی، رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران گفت : در حال حاضر این امکان وجود دارد که بخشی از ایستگاههای مترو با ایجاد سرویسهای بهداشتی و فضاهای خدماتی برای اسکان اضطراری تجهیز شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا نیازی به طرح این موضوع در شورای شهر و مصوبه این شورا هست یا خیر؟ افزود: نیازی به طرح در شورا نیست این کار شدنی است چرا که شهرداری میتواند خود مستقیما نسبت به تغییر کاربری محدود در برخی ایستگاهها کاربری مناسب را برای تبدیل به پناهگاه ایجاد کند.
بیش از ۱۰۰ سوله بحران در تهران وجود دارد
رییس کمیته ایمنی شورای شهر تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا میتوان از سولههای بحران شهرداری بعنوان پناهگاه امن دربرابر حملات هوایی دشمن استفاده کرد؟ افزود: سازههایی مانند سولههای بحران به گونه ای طراحی شدهاند که تنها در برابر زلزله مقاوم هستند و در مواقع این بحران طبیعی میتوانند خدمات لازم را به شهروندان ارائه دهند اما در صورت بروز حملات هوایی همچون دیگر سازهها آسیب پذیر هستند.
وی تاکید کرد: سولههای بحران شهرداری دارای امکانات امدادی خوبی است اما در برابر حملات هوایی غیر مقاوم است.
این عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا احداث فضاهای جدید بعنوان پناهگاه را در دستور کار قراردارد یا خیر گفت: رویکرد ما باید استفاده از زیرساختهای موجود شهری باشد و ضرورتی ندارد مکان جدیدی برای این کار احداث شود. همین فضاهای فعلی با مقداری به روزرسانی و آمادگی میتوانند در زمان وقوع بحران پاسخگوی نیازهای شهروندان باشند.
در حال حاضر در تهران ۷ خط مترو با حدود ۱۶۰ ایستگاه تکمیل و راه اندازی شده و سه خط ۸ و ۹ و ۱۰ در حال توسعه است.
جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی به ایران با تجاوزگری دشمن و پاسخهای کوبنده نیروهای مسلح ایران به شرارتها ۱۲ روز ادامه داشت. رژیم صهیونیستی بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در پی حمله تروریستی به ایران حمله کرد و جمعی از فرماندهان ارشد نظامی، اساتید دانشگاه و افراد غیر نظامی را به شهادت رساند.