اجرای بیش از ۲هزار دوره آموزشی شرکت راهآهن در سال جاری
سرپرست مرکز آموزشهای تخصصی ریلی شرکت راه آهن از برگزاری دو هزار و ۲۰ دوره آموزشی در راهآهن طی هفت ماه نخست سال جاری خبر داد و عنوان کرد:در این بازه زمانی، یک میلیون و ۲۸۳ هزار و ۱۲۸ نفر ساعت دوره آموزشی برگزار شده است.
محسن اعتماد، در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری ریل نیوز، با بیان اینکه تربیت و پرورش نیروی متخصص و توانمندسازی کارکنان، وظیفه اصلی این مرکز است، تاکید کرد: برای این منظور بایستی یک برنامه دقیق آموزشی برای هر یک از کارکنان در زمان های مختلف از جمله بدو خدمت، حین خدمت، و حتی در زمان بازنشستگی آنان در قالب مدیریت دانش داشته باشیم.
اعتماد با بیان اینکه انتظار بر این است که آموزش در فرآیندهای اصلی سازمان انجام شود، ادامه داد: احداث کارگاههای آموزشی جهت ارتقاء آموزشهای مهارت محور، احداث مرکز آموزشی جامع با خدمات بینالمللی در پارمیس و کرج، اصلاح ساختار سازمانی و مجازی آموزش ستاد و مناطق، بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین آموزشی مانند VR و سیمولاتور و ساماندهی مدرسین جهت توانمندسازی و ایجاد انگیزه از نیازهای اساسی و چالشهای این مرکز است.
سرپرست مرکز آموزشهای تخصصی ریلی شرکت راه آهن تصریح کرد: در ۷ ماهه سال جاری تعداد دورههای آموزشی اجرا شده ۲۰۲۰ مورد و در سال قبل ۲۶۴۰ مورد بوده است. همچنین تعداد نفر ساعت اجرا شده در ۷ ماهه امسال یک میلیون و ۲۸۳ هزار و ۱۲۸ نفر ساعت بوده که این رقم در طول سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۵۳۵ هزار و ۱۹۱ بوده است.
سرپرست مرکز آموزشهای تخصصی ریلی شرکت راه آهن با اشاره به اینکه تعداد دورههای برنامه ریزی شده برای سال جاری ۱۸۲۹ مورد است، خاطرنشان کرد: طبق تقویم آموزشی امسال، ۷۷ درصد دوره های آموزشی برای مناطق و ۲۳ درصد برای ستاد برگزار می شود. ۸۶ درصد دوره ها نیز به صورت حضوری و ۱۴ درصد به صورت مجازی برگزار میشود.
به گفته اعتماد از دوره های آموزشی برنامه ریزی شده، ۸۹ درصد تخصصی و ۱۱ درصد عمومی است. سرپرست مرکز آموزشهای تخصصی ریلی شرکت راه آهن گفت: اجرایی کردن سامانه سیام (سامانه یکپارچه ارائه مجوز)، به روز رسانی و یکپارچگی سامانههای آموزشی، بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین آموزشی(سیمولاتور و VR ) و ایجاد اتاق بریفینگ برای لکوموتیورانان و روسای قطار از هدف های مرکز آموزش های تخصصی ریلی در سال جاری است.
به گفته اعتماد؛ آموزش زبان تخصصی کارکنان، صدور گواهینامههای مهارتی به صورت یکپارچه، تهیه محتوای آموزشی و صوتی و تصویری، آموزش مدیران قبل از انتصاب در زمان سرپرستی، ساماندهی مدرسین، انتقال آموزگاران به مرکز آموزشهای تخصصی ریلی و ساخت فیلمهای آموزشی با موضوع ایمنی از دیگر اهداف مرکز آموزش در سال جاری است.
وی ادامه داد: در سال جاری اقدامات مهمی صورت گرفته که میتوان به تدوین دستورالعمل ارزیابی مناطق، آموزش مدیران، فعال سازی کمیتههای تخصصی، دعوت از خبرگان بازنشسته در جلسات کمیتههای تخصصی، تدوین آیین نامه آموزش بین المللی، تحلیل سوانح ریلی ، آموزش نیروهای عملیاتی خط، تهیه هرم شغلی مشاغل عملیاتی نگهداری خطوط راه آهن، تدوین اساسنامه کنترل ناوگان، تشکیل دورههای ایمنی و ناوگان برای آموزگار لکوموتیورانان اشاره کرد.
مرکز آموزشهای تخصصی ریلی شرکت راه آهن در سال ۱۳۰۸ با تعیین بودجه اعزام ۳۰ نفر برای تحصیلات فنی به کشور بلژیک آغاز به کار کرده و از آن زمان تاکنون مشغول آموزش کارکنان راه آهن است.