مدت زمان قراردادهای تعمیرات و نگهداری لکوموتیو باید کاهش یابد

مدیرعامل شرکت کاوان ریل صنعت نیرو با تاکید بر ضرورت تنظیم قراردادهای یک ماهه با فرمت تعدیل به منظور تعمیر و نگهداری لکوموتیوها، تصریح کرد: حتی با نرخ تعدیل نیز نمیتوان قرارداد ثابت تنظیم کرد؛ چون همین نرخ تعدیل نیز امکان تغییر دارد.
مجتبی لطفی، مدیرعامل شرکت کاوان ریل صنعت نیرو در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری ریل نیوز، با تاکید بر اینکه ۷۰ درصد از هزینههای لکوموتیو دارای پایه ارزی و ۳۰ درصد دیگر پایه ریالی دارند، اظهار داشت: آن ۳۰ درصد نیز که پایه ریالی دارند تابع نرخ ارز هستند و با افزایش نرخ ارز، قیمت ریالی آنها نیز بالا میروند.
لطفی عنوان کرد: با توجه به ناپایداری نرخ ارز، امسال برای تنظیم قراردادها از کارشناسان و مشاوران بهره گرفتهایم تا مکانیزمی برای قراردادهای تعمیرات و نگهداری لکوموتیوها ایجاد کنیم.
مدیرعامل شرکت کاوان ریل صنعت نیرو تاکید کرد: تنها راهی که برای این مکانیزم پیدا کردیم، تنظیم قراردادهای یک ماهه است.
وی تصریح کرد: تمامی قراردادهای تعمیرات و نگهداری لکوموتیو باید یک ماهه و فرمت تعدیل داشته باشند.
لطفی با اشاره به نوسان و افزایش پیدرپی نرخ ارز طی ماههای گذشته، خاطرنشان کرد: بنده معتقدم که راهآهن نیز باید همین کار را انجام دهد و قراردادش را نه یک ساله، بلکه سه ماهه تنظیم کند.
مدیرعامل شرکت کاوان ریل صنعت نیرو اظهار کرد: در گذشته ما چنین مشکلی را نداشتیم و با یک بار افزایش قیمت، میتوانستیم بقیه قیمتها را پوشش دهیم؛ اما اکنون اینگونه نیست و با افزایش قیمت، فقط میتوانیم نرخ حقوق پرسنل را افزایش دهیم و این افزایشها، تاثیری در تامین قطعات ندارند.
وی با بیان اینکه در تامین قطعات لکوموتیوهای زیمنس، باید خرید خارجی صورت پذیرد، عنوان کرد: در تامین قطعات لکوموتیو جی ام نیز هر چند از قطعات ایرانی میتوان استفاده کرد؛ اما همین قطعات نیز بخشی از آن به ناچار از خارج تامین میشود.
لطفی تصریح کرد: نکته مهم این است که حتی با نرخ تعدیل نیز نمیتوان قرارداد ثابت تنظیم کرد؛ چون همین نرخ تعدیل نیز امکان تغییر دارد.