counter easy hit
شرکت راه‌آهن

[تماشا کنید] مدیرعامل راه آهن: ۶۰۰ هزار نفر صندلی قطار برای زائران اربعین حسینی پیش بینی شده است

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه آهن، در برنامه صف اول که شنبه ۱۳ مرداد از شبکه خبر پخش شد با تبریک شهادت اسماعیل هنیه و اظهار امیدواری برای نهادینه شدن فرهنگ مقاومت و انقلاب اسلامی گفت: راه آهن مانند سال‌های گذشته همراه با سایر روش های حمل و نقل تلاش می کند حداکثر امکان و تسهیل را برای زائرین اباعبدالله الحسین در ایام اربعین حسینی فراهم کند.

به گزارش پایگاه خبری ریل نیوز، سید میعاد صالحی افزود: در این راستا هم در مسیر غرب( تهران- کرمانشاه و مشهد- کرمانشاه) و هم در مسیر جنوب (تهران- خرمشهر و مشهد- خرمشهر) قطارهای فوق العاده‌ای برای این ایام پیش‌بینی شده است.

وی گفت: امسال مانند سال گذشته به صورت ۲۴ ساعته قطار از ایستگاه راه آهن خرمشهر به نقطه صفر مرزی برقرار است. ظرفیت این قطار ۴۰۰ نفر است که به صورت کوبل استفاده می‌شود و در این مسیر ۲۰ کیلومتری، مسافرین به صورت رایگان جابجا خواهند شد.

سید میعاد صالحی، خاطرنشان کرد: مجموعه صندلی پیش بینی شده در ایام اربعین ۶۰۰ هزار نفر به صورت رفت و برگشت است که از مبادی زاهدان به خرمشهر و ساری و مشهد پیش بینی شده است.

وی افزود: علاوه بر مرز شلمچه، زائرین می توانند با قطار از مشهد یا تهران به کرمانشاه رفته و بقیه مسیر را به صورت زمینی تا مرز خسروی طی کنند.

مدیرعامل راه آهن ادامه داد: دو موضوع در بحث قطار به سمت کربلا وجود دارد. قطار ترکیبی تهران- کربلا که از دو سال گذشته راه اندازی شد و از سال قبل، به صورت مستمر بخش زیادی از سال فعال است که این قطار از تهران تا مرز شلمچه می رود ، سپس از شلمچه تا بصره حدود ۳۲ کیلومتر با اتوبوس طی می‌شود و از بصره تا ایستگاه راه آهن کربلا مجدد با قطار طی می‌شود.

سید میعاد صالحی، گفت: اگر بخواهیم قطار ترکیبی تهران- کربلا را به قطار مستقیم تبدیل کنیم حلقه مفقوده‌ای وجود دارد که ۳۲ کیلومتر نقطه صفر مرزی تا بصره است که مذاکرات متعددی با طرف عراقی انجام شده و بیش از ۵۰ سال طراحی این مسیر در حال انجام بوده است.

به گفته وی معارضات متعددی مانند میادین مین در این مسیر وجود دارد و نزدیک به ۱۰ هزار شهید در این نقطه تقدیم میهن و انقلاب اسلامی شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: دو سال قبل، یک و نیم کیلومتر از این مسیر تا عمق ۶ متر پاکسازی شد که بیش از هزار مین کشف و خنثی شد و از انتهای سال گذشته نیز ۳ کیلومتر دیگر به عرض ۵۰ متر و عمق ۶ متر پاکسازی شده که حدود ۶ هزار نوع مین در این چند ماه، کشف و بخشی از این مسیر ریل گذاری شده است.

سید میعاد صالحی، یادآور شد: موضوع بعدی احداث پل روی اروند رود است که برای عبور از این رود، مسیر جزیره سندباد در شمال بصره انتخاب شد که طراحی و حفاری‌های لازم انجام شد و هفته گذشته، عملیات شمع کوبی و احداث پایه‌های پل را که بخش گلوگاهی پروژه است انجام دادیم.

رشد ۴۸ درصدی نوسازی لکوموتیو در دولت سیزدهم
مدیرعامل راه آهن در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حوزه ناوگان شامل سه بخش لکوموتیو، واگن باری و واگن مسافری می شود گفت: در حوزه لکوموتیو عقب ماندگی‌های جدی در بخش تعمیرات و نوسازی وجود دارد. بودجه‌ راه آهن از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۴۰۰ نه تنها افزایش نداشت بلکه کاهش یافت. در سال ۹۷ علی رغم افزایش قیمت دلار، بودجه راه‌آهن در بخش عمرانی از ۲۷۰۰ میلیارد به ۲۰۲۰ میلیارد کاهش یافت سال بعد از آن ۱۵۰۰ میلیارد رسید که این باعث عقب ماندگی جدی در حوزه تعمیرات لکوموتیو شد.

وی افزود: تلاش کردیم در طول دولت سیزدهم همزمان با افزایش بودجه و حمایت های شهید رئیسی از صنعت ریلی، توانستیم انباشت تعمیرات را کاهش دهیم.

سید میعاد صالحی، خاطرنشان کرد: طی دولت سیزدهم ۹۳ لکوموتیو نو یا بازسازی شده به شبکه ریلی اضافه کردیم که ۴۸ درصد رشد نسبت به مدت مشابه دولت قبلی دارد. همچنین ۴۰۵۰ واگن باری نو وارد شبکه ریلی شد که تعداد واگن‌ها از ۲۷ هزار به ۳۱ هزار رسید.

وی افزود: هزار واگن مسافری داریم که نیمی از آنها عمر بالای ۳۰ سال دارد و نیاز به نوسازی جدی در این زمینه وجود دارد.
به گفته صالحی در حال حاضر متوسط عمر لکوموتیوهای باری ۳۵ سال و لکوموتیوهای مسافری ۱۲ سال است.

حمایت از شرکت های دانش بنیان
مدیرعامل راه آهن با اشاره به داخلی سازی ناوگان گفت: در حوزه واگن باری مشکلی نداریم. فقط ترمز است که بخشی زیادی از آن داخلی‌سازی شده است. در واگن مسافری نیز بخش زیادی، داخلی سازی می‌شود در لکوموتیو نیز حدود ۶۰ درصد داخلی سازی داشتیم که در طول دولت سیزدهم به ۸۰ درصد رسید و شرکت راه آهن تسهیل گر بوده است و امیدواریم با حمایت هایی که از شرکت های دانش بنیان انجام می دهیم داخلی سازی ناوگان را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: از حدود ۶ هزار قطعه ای که در حوزه ریلی به کار می رود بیش از ۴ هزار قطعه داخلی سازی شده است.

سید میعاد صالحی، با بیان اینکه در کشورمان ایران بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در حوزه‌های مختلف مشغول به فعالیت هستند، اظهار کرد: با توجه به اینکه حوزه ریلی، یک حوزه بین رشته‌ای است، حدود ۱۰۰ شرکت دانش بنیان اصلی در این حوزه فعالیت دارند که راه‌آهن با ‌آن‌ها همکاری دارد.

وی تاکید کرد: اگر راه‌آهن از این شرکت‌های دانش بنیان حمایت نمی‌کرد، این شرکت‌ها توسعه پیدا نمی‌کردند و از سوی دیگر، اگر این شرکت‌ها نبودند، ما در تامین قطعات در صنعت ریلی دچار مشکل می‌شدیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بخشی از فرموده مقام معظم رهبری در خصوص مزیت جغرافیایی ایران و اهمیت حمل و نقل ریلی در مقایسه با جاده‌ای، عنوان کرد: ما وسط چهار راه دنیا قرار گرفته‌ایم و هم از منظر کریدور شمال- جنوب و هم شرق- غرب در موقعیت خاصی قرار داریم.

راه اندازی قطار دو سر بار ایران – چین
سید میعاد صالحی، اظهار کرد: چند سال قبل، قطار یکسر بار از ایران به سمت چین رفت؛ اما این قطار نتوانست با حمل و نقل دریایی رقابت کند و به همین دلیل شکست خورد، زیرا صرفه اقتصادی نداشت. ولی در دولت سیزدهم، ما توانستیم از ظرفیت موجود استفاده کنیم و طی تفاهم چند جانبه با قزاقستان، ترکمنستان و چین و ایران، قطار دو سر بار به چین داشته باشیم.

مدیرعامل راه‌آهن دلایل موفقیت این همکاری را، یکسان سازی تعرفه و تخفیف در تعرفه‌ها دانست و تصریح کرد: همچنین توانستیم قراردادی را با کشور ایران و قراقستان و روسیه به امضا برسانیم که طی آن، باری استراتژیک همچون پتاس و زغال سنگ که به مدت ۵۰ روز از روسیه به هندوستان حمل می‌شد، از طریق ریل به ۱۸ روز یعنی حدود یک سوم کاهش دهیم که این موضوع مورد تقدیر راه‌آهن روسیه قرار گرفت.

وی با اشاره به اهمیت دستاورد تفاهم‌نامه‌هایی همچون شانگهای که از سوی سران کشورها مورد تایید قرار گرفت، خاطرنشان کرد: روح چنین تفاهم نامه‌هایی سیگنال مثبت است و باعث می‌شود تا در حوزه‌های اقتصادی، عملکرد بهتر و اثرات مثبت‌تری را شاهد باشیم.

سید میعاد صالحی، ضمن تقدیر از تلاش شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و بناهای حمل و نقل کشور در تکمیل محور ۴۰ کیلومتری ریلی رشت – کاسپین، اظهار کرد: اکنون این مسیر به بهره برداری رسیده است و هم از بندر امیر آباد و هم از بندر کاسپین متصل هستیم و محموله‌هایی که از ترکمنستان به بندرترکمن‌باشی می‌آید؛ می‌توانیم از طریق ریل حمل کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نقش صنعت حمل و نقل ریلی در بخش مسافری و مزیت آن بر بخش جاده‌ای، عنوان کرد: همان‌طور که می‌دانیم هر ساله بیش از ۲۰ هزار نفر از هموطنان ما در مسیرهای جاده‌ای در اثر سانحه جان خودشان را از دست می‌دهند و ۱۰ برابر آن نیز، دچار جراحت می‌شوند.

وی افزود: همچنین در مسیر ریلی به ازای هر تَن مسافر ۲۰ سی سی و به ازای هر تُن کیلومتر ۳۵ سی سی صرفه‌جویی سوخت صورت می‌گیرد به طوری‌که مطابق محاسبات انجام شده، یک و سه دهم میلیارد صرفه جویی سوخت در نتیجه فعالیت راه‌آهن به دست آمده است.

سید میعاد صالحی، ضمن برشمردن مزیت‌های ایمنی و به صرفه بودن حمل و نقل ریلی در مقایسه با جاده‌ای، تصریح کرد: با وجود همه این مزیت‌ها؛ اما در بودجه سال ۱۴۰۳، پنج همت به راه‌آهن اختصاص داده شده و این در حالی است که برای واردات بنزین و گازوئیل، ۱۴۰ همت در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به استجازه ۱۰ میلیارد دلاری نفت که به دستور مقام معظم رهبری برای جبران عقب ماندگی حوزه ریلی اختصاص داده شده است، تاکید کرد: بخش نخست این منابع در اسفند ۱۴۰۲ تزریق شد و امیدواریم با کمکی که بانک مرکزی انجام خواهد داد، بتوانیم انقلاب و جهشی را در حمل و نقل ریلی بوجود آوریم.

وی در ادامه، با اشاره به تصریح برنامه ششم توسعه در تاسیس شرکت قطارهای حومه‌ای، اظهار کرد: امیدواریم که با تشکیل شرکت قطارهای حومه‌ای، ساماندهی خوبی در حوزه قطارهای حومه‌ای و رفاه مردم داشته باشیم.

رشد ۷۰ درصدی ترانزیت در دولت سیزدهم
سید میعاد صالحی، با بیان اینکه عمده تلاش راه‌آهن در دولت سیزدهم، علاوه بر رفاه مسافران و همچنین جابجایی بار داخلی، افزایش سرعت بازرگانی بوده است، تاکید کرد: ما در طول ۳۳ ماه تلاش خود، اولویت فعالیت خود را به ترانزیت دادیم و با جا به جایی بیش از ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بار، نسبت به ۳۳ ماه قبل، ۷۰ درصد رشد داشته‌ایم که یکی از دلایل این موفقیت، مربوط به دیپلماسی حمل و نقل ریلی بوده است.

مدیرعامل راه‌آهن در دیگر عوامل موفقیت راه‌آهن در پیشبرد اهداف طی ۳۳ ماه از فعالیت دولت سیزدهم را حذف امضاهای طلایی، مبارزه بافساد، شناسایی شبکه ارتشا مدیران فاسد در راه آهن و شرکت‌های ریلی، شفافیت در عملکرد و … دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه قبل از ۱۴۰۰، بودجه راه‌آهن با کاهش شدید مواجه بوده و همزمان سایر بودجه‌ها ۱۰ برابر افزایش داشته‌اند، از همان ابتدا تلاش کردیم تا بودجه راه‌آهن را افزایش دهیم و اکنون به جای آرایش حساب‌ها، ما در راه‌آهن بودجه جاری و عمرانی داریم و به دیگر معنا، کاهش زیان هم داشته‌ایم.

وی در پایان، از احداث ۳۲۰ کیلومتر خطوط دوم و ۳۸۰ کیلومتر خط اول ریلی در دولت سیزدهم خبر داد و اظهار کرد: چنانچه بتوانیم بنگاه‌های اقتصادی را به شبکه ریلی متصل کنیم، حتما بهره‌وری نیز بالا خواهد رفت.

بیشتـر بخـوانید:

دکمه بازگشت به بالا