counter easy hit
بین‌الملل

[تماشا کنید] گزارش اختصاصی ریل نیوز از ویژگی های شبکه ریلی امارات

راه آهن امارات در حال ساخت شبکه ریلی ۱۲۰۰ کیلومتری به ارزش بیش از ۱۰۰ میلارد دلار بوده که در صورت تکمیل، این کشور را به هاب حمل و نقل ریلی حاشیه خلیج فارس تبدیل خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری ریل ایران؛ شبکه ریلی شورای همکاری خلیج فارس را می توان بلند پروازانه ترین پروزه زیرساختی منطقه خاورمیانه در بخش حمل و نقل دانست. اگرچه این به واسطه قیمت پایین نفت طی سال های اخیر و همچنین، شیوع کرونا با تاخیر ملموسی در اجرا مواجه شد، اما دولت های امارات و عربستان سعودی طی ماه های گذشته تلاش مضاعفی برای نهایی سازی آن به کار بسته اند.

این شبکه ریلی که از عمان آغاز شده و تا عربستان سعودی نیز ادامه خواهد داشت، قرار است نهایتا به اردن متصل شده که تامین مالی این اتصال پر هزینه را نیز امارات بر عهده گرفته است. اما اتصال میان ابوظبی و ریاض را می توان مهمترین بخش از این شبکه ریلی داشنت که نه تنها به لحاظ اقتصادی و تجاری، بلکه از منظر سیاسی نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است.

سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیادر دلاری در صحرای امارات!

شهر ابوظبی را می توان یکی از مدرن ترین شهرهای خاورمیانه دانست. جمعیت و تجارت رو به رشد در این شهر و قرار گرفتن آن در کنار سواحل خلیج فارس، منجر به اهمیت یافتن استراتژیک این شهر به عنوان هاب ترانزیت منطقه شده است.
از آنجاکه جمعیت شیخ نشین امارات و شرکت های مختلف بازرگانی در این کشور هر روز رو به افزایش است، دولت نیز در تلاش است تا به اتصال ابوظبی به دیگر پایتخت های شورای همکاری خلیج فارس، شبکه ترانزیتی مهمی برای حمل کالاهای تجاری و مبادله آنها در طول شبکه ریلی شورا ایجاد نماید.
در همین راستا، دولت امارات حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بودجه برای تکمیل شبکه ریلی خود و اتصال آن به خاک عربستان سعودی در تخصیص داده که این پروژه قرار است تا پایان دهه جاری میلادی به اتمام برسد. این پروژه ریلی بزرگ قرار است به طول ۱۲۰۰ کیلومتر، تمامی شهرهای بزرگ و مراکز صنعتی – تجاری امارات را به یکدیگر متصل ساخته و تمامی این مراکز نیز به ابوظبی به عنوان بندر تجاری اصلی امارات متصل خواهند شد.

اهمیت یافتن ساخت شبکه ریلی در امارات

اما سوال اینجاست که ایده ساخت راه آهن و شبکه ریلی در امارات از چه زمان و به چه دلیل قوت گرفت؟ در پاسخ باید گفت که ایده ساخت و توسعه راه آهن درست از سال ۲۰۰۹ و در پی افزایش ترافیک سنگین شهری در پی تردد خودروهای شخصی و کامیون های تجاری شکل گرفت. آمار تکان دهنده سال ۲۰۰۶ در خصوص میزان مرگ و میر ناشی از تصادف های جاده ای در کنار عواملی چون فرهنگ پایین عمومی در رعایت سرعت بزرگراه ها و معابر عمومی، دولت را بر این داشت تا چاره ای برای کاهش وابستگی به جاده پیدا کند. به عنوان مثال، تنها در یبک فقره تصادف در تاریخ ۱۱ مارس ۲۰۰۸، بیش از ۴۰ نفر کشته و زخمی شدند که تکرار حوادق این چنینی، امارات را در صدر جدول پر خطرترین کشورهای منطقه از حیث میزان تصادف های رانندگی قرار داد.

شبکه ریلی پر اهمیت امارات و ویژگی های آن

باید به این نکته توجه داشت که اگرچه صحراهای امارات عمدتا هموار بوده و به نظر می رسد نیازی به ایجاد زیرساخت هایی چون پل ها وجود ندارد، اما این پروژه ۱۲۰۰ کیلومتری ۵۹۳ پل ریلی خواهد داشت که همین امر، میزان هزینه پروژه را تا حد چشمگیری افزایش خواهد داد.
Rail transport in the United Arab Emirates - Wikipedia
همچنین حدود ۶.۵ کیلومتر از مسیر نیازمند ساخت ۱۵ تونل بوده و ۳۵ پل ویژه حمل قطارهای سنگین نیز طراحی شده است. برآورد راه آهن امارات این است که با ساخت و تکمیل خطوط ریلی امارات و اتصال آن به شبکه ریلی در حال ساخت عربستان، حجم ترانزیت عبوری از خاک این کشور در بخش های مسافری و باری، تا حد چشمگیری افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال، تنها در خصوص حمل سولفور، برآوردها حاکی از آن است که میزان ترانزیت ریلی این ماده صنعتی به بالای ۲۲ هزار تن افزایش خواهد یافت. همچنین ، سرعت حمل ۱۲۰ کیلومتر در ساعت برای خطوط باری در نظر گرفته شده و حال آنکه خطوط مسافری نیز عمدتا به صورت سریع السیر در حال ساخت و بهره برداری بوده و سرعت آنها به ۲۰۰ کیلومتر در ساعت خواهد رسید.

در بخش مسافری، راه آهن امارات قرار است ۱۱ شهر این کشور را به یکدیگر متصل ساخته و انواع قطارهای لوکس، درجه یک و درجه دو به همراه سرویس های مختلف را در اختیار مسافرین قرار دهد تا میزان سمافرین بیشتری را به حمل و نقل ریلی جلب نموده و حتی المقدور، از میزان استفاده آنها از جاده و وسیله نقلیه شخصی بکاهد.

با ساخت شبکه ریلی امارات، مسافرین مسیر میان ابوظبی و دوبی را تنها در عرض ۵۰ دقیقه خواهند پیمود و سیر فاصله میان ابوظبی و بندر فجیره نیز به حدود ۱۰۰ دقیقه زمان نیاز خواهد داشت. همچنین تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۳۶ میلیون مسافر در سال اقدر به استفاده از سرویس حمل و نقل ریلی امارات خواهند بود که رکورد قابل توجهی برای خاورمیانه به حساب می آید.

بیشتـر بخـوانید:

دکمه بازگشت به بالا