counter easy hit
یادداشت

ریل ایران گزارش می دهد؛

بررسی طرح یک اندیشکده برای ساخت «راه آهن سریع السیر واحد اروپا»

یک اندیشکده اروپایی از ارائه طرحی جامع برای ساخت راه آهن سریع السیر واحد در اروپا خبر داده که اتز کی یف اوکراین تا گلاسگو اسکاتلند، ۳۹ شهر اروپایی را به یکدیگر پیوند خواهد داد.

به گزارش ریل ایران؛ نشریه اقتصادی دیجیتال یاهو لندن، با انتشار گزارشی به نقل از یک اندیشکده اروپایی، از ارائه طرح راه آهن بزرگ اروپا خبر داد که از کی یف تا گلاسگو در اسکاتلند، ۳۹ شهر اروپایی را از طریق یک راه آهن گسترده سریع السیر به یکدیگر پیوند می دهد.

در ادامه گزارش منتشر شده از طرح بزرگ ریلی این اندیشکده در وب سایت یاهو لندن تقدیم حضور می گردد:

یک اندیشکده اروپایی طرحی را ارائه داده که بر اساس آن، ۳۹ شهر اروپا از کی یف تا گلاسگو به یکدیگر پیوند خواهند خورد. آنها این طرح را عامل دسترسی آسان و حمل و نقل ارزان قیمت و سریع میان شهروندان اروپایی دانسته اند که منجر به ایجاد انقلابی بزرگ در حمل و نقل قاره سبز خواهد شد.
این طرح شامل نقشه ای از راه آهن واحد اروپا می شود که مسیرهای شمالی – جنوب و شرقی – غربی برای آن تعریف شده است. به عنوان مثال، در مسیر سبز رنگ، شهرهای لندن، پاریس، آمستردام و برلین قرار داشته که نهایتا به کی یف در اوکراین ختم خواهد شد.


با اینحال، مسیرهای طولانی تری نیز برای این راه آهن سریع السیر تعریف شده که از هلسینکی در شمال اروپا تا آتن در جنوب منتهی شده و زمان سیر میان این دو نقطه را دستکم ۳۰ درصد به نسبت مسیرهای کنونی کاهش خواهد داد.

اندیشکده طرح خود را در قالب شبکه ای مانند مترو تعریف کرده که چنین ساختار شبکه ای، سرعت حمل و نقل میان نقاط مختلف شبکه را افزایش خواهد داد. در نتیجه، سفر یا حمل بار در اروپا با استفاده از چنین شبکه ای تا حد زیادی تسریع خواهد شد.

موضوع دیگر اینکه این شبکه ریلی بزرگ، تمامی اروپا را از طریق خطوط سریع السیر به یکدیگر متصل خواهد کرد. از نگاه اقتصادی، ساخت چنین شبکه ای با توجه به ثبت بیش از ۴۰۰ هزار سفر ریلی مسافری بین المللی در سال، می تواند توجیه اقتصادی بسیار خوبی برای آینده چنین پروژه ای رقم بزند.

با اینحال، اندیشکده به درستی اشاره کرده که موارد فنی و سیاسی موجود در موضوع تردد مرزی، همچنان امکان اجرای این طرح را تا حدی کند کرده که می بایست برطرف شوند.

در حالیکه اتحادیه اروپا در حال حاضر هم از شبکه ریلی پیشرفته و سریعی برخوردار است، اما اندیشکده معتقد است که برای اجرای چنین طرح بزرگی، سرعت فعلی کافی نبوده و نیازمند افزایش چشمگیر سرعت جا به جایی بار و مسافر هستیم.

برای تامین مالی ساخت و اجرای چنین پروژه بزرگی نیز اندیشکده معتقد است که می توان از صندوق اروپا کمک گرفته و تمامی اعضا، سهم خود را در حوزه مرزهای ملی بسازند. پس از ساخته شدن، هر یک از کشورها تنها کافی است برای استفاده از شبکه ریلی راه آهن اروپا، حق فرانشیز تعیین شده خود را پرداخت نمایند که توجیه اقتصادی خوبی محسوب می شود. همچنین می توان از منابع عمومی دیگری همچون فروش سهام به شهروندان برای تامین مالی پروژه کمک گرفت.

به گفته اندیشکده، «قطار شب» اروپا که شهرهای مختلف منطقه یورو را به یکدیگر متصل ساخته، نمونه بارزی از تجربه موفق ساخت شبکه ای بزرگتر از راه آهن های متصل به یکدیگر محسوب می شود. با اینحال، آنها برای ساخت چنین پروژه ای با توجه به محدودیت های موجود همچون عدم عضویت برخی کشورها همچون اوکراین در اتحادیه اروپا و مقررات سختگیرانه تردد مرزی، عجله چندانی هم ندارند. برآورد اندیشکده این است که چنین پروژه ای می تواند تا پایان قرن جاری میلادی، عملیاتی شود.

آنها در عین حال تاکید کرده اند که مقررات و تعهدات اتحادیه اروپا به مقررات کنوانیسوین آب و هوایی پاریس و لزوم کربن زدایی، حتما نیازمند ساخت راه آهن سریع السیر است تا بتوان آن را به تدریج جایگزین سفرهای هوایی نمود.

بیشتـر بخـوانید:

دکمه بازگشت به بالا