شتاب در مسیر اتصال گیلان به شبکه ریلی بینالمللی

پروژه راهآهن رشت–آستارا به عنوان یکی از حلقههای کلیدی کریدور بینالمللی شمال–جنوب، با تأمین اعتبارات جدید از سوی دولت در آستانه ورود به فاز اجرایی قرار گرفته است.
به گزارش ریل ایران به نقل از فارس، راهآهن رشت–آستارا بهعنوان یکی از پروژههای مهم و راهبردی کشور در حوزه حملونقل، در سالهای اخیر همواره در صدر مطالبات مردم گیلان و فعالان اقتصادی قرار داشته است؛ مسیری که نقش کلیدی در تکمیل کریدور شمال–جنوب ایفا میکند و با اتصال بنادر جنوبی ایران به اروپا، ظرفیت ترانزیتی کشور را چندین برابر افزایش میدهد.
به گفته میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان، هماکنون مراحل تملک و ارزیابی زمینهای مسیر راهآهن رشت–آستارا در حال انجام است و با پیشرفت این فرآیند، عملیات اجرایی پروژه در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.طبق گفته معاون امور عمرانی استانداری گیلان، این پروژه ابتدا با اعتبار ۳۴۵ میلیاردتومانی آغاز شد اما با توجه به حجم بالای تملک و نیاز به تأمین مالی بیشتر، ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر به آن افزوده شد.
پروژه راهآهن رشت–آستارا بهعنوان بخش نهایی حلقه اتصال ریلی ایران به جمهوری آذربایجان و از آنجا به اروپا، نهتنها برای استان گیلان بلکه برای کل اقتصاد ملی اهمیت حیاتی دارد.با بهرهبرداری از این مسیر، ایران به مسیر جایگزین و کوتاهتری برای ترانزیت کالا از هند به اروپا از طریق بندر چابهار و بنادر شمالی تبدیل میشود، امری که میتواند میلیاردها دلار درآمد ترانزیتی برای کشور به همراه داشته باشد.
بیتردید، راهآهن رشت–آستارا نقطه عطفی در توسعه اقتصادی گیلان خواهد بود. فعالان اقتصادی استان، بهویژه در حوزههای کشاورزی، صادرات و واردات، با راهاندازی این خط ریلی شاهد کاهش هزینه حملونقل، تسهیل دسترسی به بازارهای بینالمللی و رونق تجارت خواهند بود.
با تکمیل پروژه راهآهن رشت–آستارا، قطار توسعه گیلان به ایستگاه جدیدی خواهد رسید. تأمین اعتبارات، آغاز عملیات اجرایی و عزم دولت برای پیشبرد این طرح ملی، نویدبخش تحقق یکی از آرزوهای دیرینه مردم استان است؛ آرزویی که با نگاه ملی و اقدام میدانی، بهزودی رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت.