نماینده معین مردم شهرستان های نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی:
ایستگاه راه آهن نقده به پایانه بار ارتقا یابد
نماینده معین مردم شهرستان های نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی گفت: در راستای توسعه مبادلات مرزی ضروری است ایستگاه راه آهن نقده از حالت مسافری و محدود، به پایانه بار ارتقا یابد.
به گزارش ریل ایران به نقل از ایرنا، کمال حسین پور، نماینده معین مردم شهرستان های نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای اداری شهرستان نقده اظهار کرد: توسعه زیرساخت های حمل ونقل ریلی در ایستگاه باری نقده به عنوان یکی از نزدیک ترین نقطه به مرز بین المللی تمرچین، می تواند هزینه صادرات را کاهش داده و نقش آفرینی استان را در تجارت منطقه ای تقویت کند.
وی افزود: رقابت پذیری در حوزه صادرات نیازمند کاهش هزینه های حمل ونقل، افزایش سرعت ترانزیت و اتصال زیرساخت های داخلی به مرزهای تجاری است، که ایستگاه راه آهن باری نقده می تواند در تحقق این اهداف نقش کلیدی ایفا کند.
نماینده معین مردم شهرستان های نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی گفت: از طرفی شهرک صنعتی خلیفه نقده دارای ظرفیت های بسیار قابل توجهی از جمله نزدیکی به کریدور شمال غرب کشور و ایستگاه راه آهن قرار دارد که باید مورد توجه برای سرمایه گذاری قرار گیرد.
حسین پور تاکید کرد: بررسی اعتبارات سال های گذشته شهرستان نشان از کم لطفی به ظرفیت های این منطقه است که انتظار داریم منبعد با نگاه ویژه به این شهرستان توجه شود.
وی بیان کرد: شهرستان نقده با برخورداری از جاذبه هایی چون تپه تاریخی حسنلو، تالاب های متعدد، از ظرفیت های ارزشمند در حوزه گردشگری فرهنگی و طبیعی برخوردار است که می تواند زمینه ساز توسعه پایدار منطقه باشد.
فرماندار نقده هم در این جلسه اظهار کرد: نقده دارای اراضی حاصلخیز و مستعدی است که زمینه مناسبی برای توسعه کشاورزی و صنایع پایین دستی مرتبط فراهم کرده که می توانند نقش مهمی در رونق اقتصادی منطقه و اشتغالزایی ایفا کنند.
امیرعباس جعفری افزود: در حوزه صنعت و معدن هم نقده دارای ۲ شهرک صنعتی بوده که ۵۲ واحد فعال، هشت واحد نیمه فعال، ۶ واحد راکد و ۱۴ واحد در حال ساخت با پیشرفت فیزیکی حدود ۶۰ درصد است.
وی با بیان اینکه این آمار نشان دهنده پویایی صنعت نقده و فراهم بودن زیرساخت های لازم برای جذب سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی است، تاکید کرد: وجود معادن غنی و متنوع در منطقه، بستر مناسبی برای توسعه صنعت معدن فراهم کرده و می تواند نقش مهمی در رشد اقتصادی و اشتغالزایی منطقه ایفا کند.
وی یادآور شد: توجه ویژه به سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت های معدنی در نقده، می تواند زمینه ساز تحول پایدار در این حوزه باشد.
وی در پایان بر ضرورت ایجاد شهرک توریستی نمونه در اطراف سد حسنلو، تپه باستانی حسنلو و تالاب پتلسنلی تاکید کرد و آن را فرصتی ارزشمند برای جذب سرمایه گذاری و توسعه گردشگری منطقه دانست.
به گزارش ایرنا ، مرز تمرچین پیرانشهر به عنوان یکی از مهم ترین مبادی صادرات کالا به اقلیم کردستان عراق، روزانه پذیرای صدها دستگاه کامیون صادراتی است. با این حال، نبود دسترسی ریلی مستقیم تا کنون مانعی برای بهره برداری حداکثری از مزیت رقابتی این مرز بوده است.
ایستگاه راه آهن نقده، در صورت تجهیز و تبدیل به پایانه باری فعال، می تواند در گام نخست بخش بزرگی از بارهای صادراتی استان های آذربایجان غربی، کردستان، و حتی زنجان و همدان را پوشش دهد و فشار بار را از روی جاده ها کاهش دهد.
نقده در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.