[تماشا کنید]فرمانده پلیس راهآهن: کاهش چشمگیر سنگ پرانی و سرقتها در حوزه ریلی
فرمانده پلیس راهآهن کشور از برخورد با مجرمان و تشکیل ۴۰۷۰ پرونده قضایی در حوزه راهآهن طی ۷ ماه سال جاری خبر داد و گفت: در حوزه سرقت ۳۸ درصد و در مقابله با سنگ پرانی ۷۰ درصد کاهش داشتهایم.
سردار حشمت اله ملکی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری ریل نیوز، گفت: پلیس راه آهن به موجب قانون، هم ضابط عام و هم ضابط خاص است و طبق بند الف ماده ۲۹ آیین دادسری کیفری، پلیس راه آهن وظایفی دارد که یکی از آنها وظیفه انتظامی و دیگری وظیفه حفاظتی است.
وی اظهار کرد: پلیس راه آهن طبق وظیفه انتظامی به موجب مواد ۳ و ۴ قانون فراجا، باید امنیت افراد را مانند سایر ردههای فراجا در سراسر کشور تامین کند و وظیفه حفاظتی از کلیه اماکن، تاسیسات، کارخانجات، قطارها، خطوط ریلی و همه آنچه را که در حوزه راهآهن جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، نیز عهدهدار است.
فرمانده پلیس راه آهن کشور خاطرنشان کرد: البته حراست هم شرح وظایفی دارد که بر اساس آن همگام با پلیس انجام میدهد.
وی با اشاره به تاریخچه پلیس راه آهن ادامه داد: پلیس راه آهن از قدیمیترین پلیس کشور است که از سال ۱۳۱۱ در ساختار راه آهن، تعریف و تشکیل شد. این پلیس در سال ۱۳۲۰ مستقل شد و در سال ۱۳۴۹ به دلیل گسترش قابل توجه شبکه ریلی و عدم توسعه یافتگی فرودگاه و گمرک، پلیس فرودگاه و گمرک نیز در تابعیت پلیس راه آهن درآمد.
سردار ملکی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی، پلیس راه آهن در ساختار پلیس پیشگیری فراجا دیده شد و اکنون پلیس راه آهن با ۱۰۴ کلانتری و پاسگاه و ۲۴ رده استانی در کلیه خطوط ریلی، ایستگاههای تشکیلاتی و جاهایی که نیاز به مراقبت و حفاظت دارد، وظیفه برقراری نظم و امنیت را بر عهده دارد.
وی ضمن تشکر از تلاشها و زحمات شبانه روزی و گمنام پلیس راه آهن، خاطرنشان کرد: تامین امنیت سالانه حدود ۳۰ میلیون مسافر ریلی به همراه کسانی که آنها را بدرقه میکنند و کسانی که به استقبال آنها میآیند، همینطور حدود ۵۰ میلیون تن بار، وظیفه خطیر و سنگین پلیس راهآهن است.
وی با تشریح عملکرد پلیس راه آهن از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه گفت: طی این هفت ماه ۴۰۷۰ پرونده قضایی در حوزه راه آهن برای برخورد با مجرمین تشکیل داده و با آنها برخورد کردهایم. در حوزه سرقت چه در حوزه ریلی و چه در داخل قطار ، ۳۸ درصد و در مقابله با سنگ پرانی ۷۰ درصد کاهش داشتهایم.
به گفته سردار ملکی در هفت ماه سال جاری، برخورد با اتباع غیر مجاز بیگانه که از راه آهن استفاده میکنند ۲۵ درصد افزایش، مبارزه با قاچاق کالا و کشف کالای قاچاق ۳۳ درصد افزایش و مبارزه با مواد مخدر ۱۰ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: عملکرد پلیس ذیل هفت طرح مهم به عنوان دستور کار اساسی پلیس، رصد میشود که این طرحها شامل ارتقاء امنیت ریلی، شناسایی و پیگیری اموال رها شده راه آهن، طرح وحدت یک شامل شناسایی افرادی که سعی در اعمال مجرمانه در داخل قطار دارند، طرح وحدت دو شامل مقابله با سنگپرانی، مقابله با تهدیدات امنیتی در ایستگاهها و حوزههای راه آهن، مقابله با سوانح ریلی و مقابله با حوادث و بلایای طبیعی است.
فرمانده پلیس راه آهن کشور با اشاره به ماموریت های ویژه پلیس راه آهن خاطرنشان کرد: پلیس راه آهن، وظایف دیگری دارد که افزون بر وظایف عادی پلیس است. در ماموریت نوروزی با به کارگیری تمام عناصر، برای امنیت مسافرین تلاش می کنیم به طوریکه در نوروز امسال نسبت به نوروز سال قبل، هیچ گونه جرایمی در حوزه ریلی اتفاق نیفتاد. در طرح اربعین که یکی از ماموریتهای سنگین پلیس است طبق گزارش فراجا امسال یک مورد سرقت از زوار اربعین نداشتیم. همچنین در ارتباط با مسافرینی که در پایان ماه صفر به استان خراسان سفر کردند، پلیس با تمهیدات خود به بهترین نحو، امنیت را برقرار کرده است.
سردار ملکی در پاسخ به سوالی درباره دلیل سرقت اموال و ادوات ریلی گفت: سرقت اموال مسافرین در قطار و سالنها در هفت ماهه سال قبل ۲۵ مورد بوده که در هفت ماهه امسال به ۱۹ مورد رسیده و کاهش ۲۴ درصدی نشان میدهد. سرقت آهن آلات و ادوات ریلی نیز در هفت ماهه پارسال ۳۴۴ مورد بوده که امسال با ۳۸ درصد کاهش به ۲۱۲ مورد رسیده است.