از سفارت ایران در اتریش تا راهآهن کرمان با شهید تخریبچی / گفتوگو با همسر شهید فرشید زابلی
در ادامه معرفی و بررسی پرونده شهدای راهآهن جمهوری اسلامی ایران، پایگاه خبری ریل نیوز بخشی از زندگی نامه شهید فرشید زابلی، کارمند خط آهن بافق-کرمان را از زبان همسر شهید، خانم محبوبه حکیم زاده، ثبت کرده که بخشی از این مصاحبه به شرح زیر است:
*فعالیت شهید قبل از شروع جنگ تحمیلی
پیش از انقلاب شهید در مبارزه با رژیم طاغوت فعالیت های بسیاری داشت و حتی در این راه چندین بار مجروح شده بود. پس از انقلاب هم باتوجه به تسلط ایشان به زبان آلمانی به مدت سه سال در سفارت جمهوری اسلامی در اتریش فعالیت کرد. پس از اتمام کار در سفارت برای همیشه به ایران آمد و با پیگیری های مادر ایشان ما در سال ۶۲ باهم ازدواج کردیم.
*استخدام در راهآهن و اعزام به جبهه
وقتی که به ایران آمد وارد راهآهن شد و به مدت یک سال در خط آهن بافق-کرمان و در بندرعباس در واحد فرهنگی فعالیت کرد.سپس از همانجا و از طریق بسیج راهآهن به صورت داوطلبانه در بهمن ماه به جبهه اعزام شد. بعد از ۴۵ روز حضور در جبهه و مناطق عملیاتی، به راهآهن تهران آمد و باتوجه به تحصیلاتش در رشته گرافیک مشغول کارهای گرافیکی و طراحی در دفتر آموزش فنی شد.
شنیدن خبر شهادت هم وطنانش تحول خاصی درون شهید ایجاد کرد و من هم خیلی مشوق او بودم که حتما برای انجام تکلیف شرعی خود به جبهه برود. البته شهید نگران من بود چون آن زمان باردار بودم به خاطر همین من را به تهران آورد تا قبل از اعزام مجدد به جبهه خیالش راحت باشد.
*حضور و فعالیت شهید در جبهه جنگ
شهید زابلی در اویل حضورش در جبهه در گروهان تبلیغی بود اما آخرین بار که به جبهه رفت در گروه تخریب حضور داشت که درباره آن به من چیزی نگفته بود و من پس از شهادت ایشان به این موضوع پی بردم.
*نحوه شهادت
در جریان عملیات کربلای ۵، ایشان و حدود ۱۲ نفر از گروه تخریب، داوطلب میشوند که راه رزمندگان را باز کنند. معبری که پر از مین بود. همسرم در حین انجام عملیات بر اثر انفجار مین زیر پایش به شهادت میرسد.
*قسمتی از وصیتنامه شهید:
در ابتدا از خداوند میخواهم که ظهور امام زمان را هر چه نزدیکتر قرار دهد و قلب ایشان از همه ما راضی باشد.
از همسرم میخواهم که دخترم و فرزند جدیدم را مثل خودش تربیت کند. من راضی هستم. خداوند همه شما را برای نصرت اسلام و دین حفظ کند.